12 gode tips mere om vægttab

Tæl kalorier

Et simpelt svar på vægttab er sjovt nok: spis mindre.

Det opnår du bedst ved at tælle de kalorier du spiser, og så holde dig til en vis mængde per dag.

At holde øje med din fremgang ved at skrive tingene ned gør det hele nemmere og mere effektivt. Alt hvad der gør dig mere opmærksom på dine spisevaner er en god ting.

Hav sund mad klar i huset

Skulle du pludselig få lyst til en masse snacks, så sørg for at have sunde løsninger i skuffen. Snacks der er fyldt med fibre og lette at have med i tasken kan forhindre at du begynder at spise alle mulige usunde ting.

Tag kosttilskud

Undersøg hvilke kosttilskud der kunne være gode i din situation. Nogle kan hjælpe med at dæmpe din appetit så du ikke overspiser, mens andre kan gøre at du mere effektivt forbrænder kalorier.

Du kan finde denne slags tilskud overalt på internettet og på apoteker.

Spis stærk mad

Chili indeholder et stof der hedder capsaicin, et stærkt element der kan booste metabolisme og sænke din appetit betydeligt.

Det skal dog lige siges at jo mere stærk mad man spiser, jo mindre vil effekten af stoffet være.

Lave konditræning

Konditionstræning er den absolut bedste måde at brænde kalorier og holde din krop sund og rask.

Deter særligt effektivt til at brænde fedt på maven, fedt omkring dine organer, og en række andre steder.

Løft vægte

En af de værste ting ved stramme dieter, er at man ofte også vil miste muskelmasse.Det kan undgås ved at man samtidig også får lavet en masse styrketræning, da kroppens fedtdepoter så vil blive brugt til at styrke musklerne i same omgang. Så når du går igang med at faste, så husk at styrketræne!

Så kan du også samtidig få en stærk og veltonet krop.

Spis flere fibre

Fibre bliver anbefalet af mange til vægttab. Selvom beviserne for dette udsagn er mixede, så har mange undersøgelser vist at fibre holder dig mæt i længere tid så du derfor spiser mindre, og derved har lettere ved at kontrollere din vægt.

Spis mere frugt og grønt

Både frugter og grøntsager har en masse egenskaber der gør dem gode til vægttab.

De har få kalorier men mange fibre. De indeholder meget vand hvilket bidrager til en god mæthedsfornemmelse.

Studier har vist at folk der spiser mange grønttager og frugt gennemsnitligt vejer mindre.

De er også fyldt med vitaminer der er super vigtige og gode for dit overordnede helbred.

Få god søvn

Søvn er meget undervurderet men er lige så vigtig som kost og motion. Studier har vist at dårlig søvn er en af de største risiko faktorer for fedme. Faktisk har børn der sover dårligt 89% større chance for at blive tykke end børn der sover godt.

Bekæmp din madtrang

En nylig undersøgelse fandt ud af, at 19.9% af mennesker i USA og Europa har en usund madtrang.

Hvis du oplever ustyrlig lyst til snacks og ikke kan sige nej, så er du måske en af dem. Det kan hjælpe at søge professionel hjælp, for det hænger ofte sammen med mental sundhed.

Spis mere protein

Protein er den absolut vigtigste ting når det kommer til et effektivt vægttab. Det bliver ikke mere vigtigt end det.

En meget protein-rig kost har vist sig at booste metabolismen hos bpde mænd og kvinder med 80-100 kalorier om dagen, mens det samtidig kan skærer op mod 441 kalorier af din kost. En anden undersøgelser har vist at hvis man fylder 25% af sine daglige kalorier med protein, så mindster det lysten til at gp og småsnacke på ting i løbet af dagen med op til 60%, samtidig med at det fjerner dine tanker om at køre en masse sukker indenbords.

Tilføjer du en masse protein til din kost er derfor en af de absolut nemmeste og mest effektive måder at tabe dig.

Tilføj proteinpulver til din dagligdag

Hvis du har svært ved at få spist nok proteiner i løbet af en dag, så kan det varmt anbefales at spiser proteinpulver. Det er et supplement der fås i mange størrelser og afskygninger, og det kan virkelig give dig det boost du har brug for, for at komme henover målstregen. Ikke nok med at det vil hjælpe dig med at tabe vægt, men den store mængde protein vil samtidig gøre det nemmere at opbygge muskelmasse.

Proteinpulver kan købes i utallige butikker både online og fysisk.